Ellerimiz Taşın Altında!

Bu yazının orjinaline, LinkedIn hesabımdan ulaşabilirsiniz. Geçtiğimiz haftanın başında, hepimizin kalbini acıtan ve nefeslerimizi kesen devasa bir felaket yaşandı. Kimi birinci elden etkilendi bu felaketten kimi ise doğrudan bir bağı olmasa da okudukları ile izledikleri ile ortak oldu bu acıya. Bizler de ekran karşısından şahit olanlardık. Sadece, acıyı görüp de Read more…

Karar Verme Araçları

Okuduğunuz yazı, Çeyrek Saat’in 2.sezon 21. Bölümü‘nün yazıya geçirilmiş halidir. İlgili bölümü buradan veya Spotify, Apple Podcast ve Google Podcast üzerinden dinleyebilirsiniz. Çeyrek Saat hakkında daha fazla bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz. Üst düzey düşünme becerilerinden birisi olan “karar verme” becerisi, günümüz dünyasında kişilerin öne çıkmasındaki en önemli faktörlerden birisi haline Read more…

Bir Zaman Katili – Sosyal Medya

Çoğu zaman fark edemesek de, zaman en büyük sermayelerden bir tanesi. Güzel ve verimli değerlendirildiğinde çok kıymetli bir hal alırken; boş ve anlamsız şeylerle sarf edildiğinde, tarihi geçmiş süt kutusunun çöpe gidişini izler gibi arkasından çaresiz bakıyorsun. Pek çok sefer bu farkındalık ile kendi hayatıma çeki düzen verme girişimim oldu. Read more…

Podcast Nedir? Nasıl Dinlenir?

Twitter’da yaptığım mini anketin sonuçlarına göre, çevremdeki insanların %88’i hali hazırda podcast hakkında fikir sahibi. Ama ben yine de aşağıdaki sonuçları yorumlamadan önce kısa bir tanım yaparak söze gireyim. Podcast ifadesi 2000’li yıllarda Apple ile hayatımıza giriyor. iPod ve Broadcasting ifadelerinin birleşiminden doğduğu söylenen podcast terimi, aslında bir nevi dijital Read more…

Kitlesel Motivasyon

Kitlesel Fonlama, son dönemin girişimcilik dünyasında çokça kullanılan bir tabir. Girişimciler ihtiyaç duydukları sermayeyi yatırım alarak veya kredi çekerek oluşturmak yerine, gelecekte geliştireceği ürünü henüz geliştirmeden önce satarak oluşturuyor. Bu sayede hem projesinden hisse kaybetmemiş hem de sermaye açısından riske girmeden o işi inşa etmiş oluyor. Peki kullanıcılar neden böyle Read more…

Sertifikasızlaştıramadıklarımızdan mısınız?

Baştan söyleyeyim, benim “Yaratıcı Yazarlık” sertifikam yok! Sertifikam olmadığı gibi “Blog nasıl yazılır?” kursunda günlerimi geçirip kurs sonunda verdikleri katılım belgesinden de almadım. Aslında bakarsanız blog yazımı ile ilgili ne akademik bir bilgim var ne de böyle bir eğitime dahil oldum geçmişte. İyi blog yazdığımı da söylemem. Ama 2011’den beri Read more…

Sinemanın Yarını

Sinema köken itibarı ile milattan öncelere dayanan bir sanat olmakla birlikte, Lumiere kardeşlerin sinematografı 1895’te icat etmesinden sonra bambaşka bir boyut kazanmış. Sesi olmayan siyah-beyaz gösterimlerden, koltukları filmin sahnelerine göre hareket eden 3 boyutlu film deneyimlerine kadar zaman içerisinde gelişimini sürdürmüş. Hala daha sürekli olarak yeni teknolojiler, sistemler ve platformlar Read more…

Yeni Bir Blog Doğdu Merhaba!

İlk blogumu 24 Kasım 2011 yılında yazmışım. O zamanlar neyin nasıl yapılacağını bilmediğimden ötürü blogspot altyapısını kullanıyordum. Şansa bakın ki tam da bu sebepten hala yayındaymış bu yazı, az önce baktım da duygulandım. Bundan 3 hafta falan sonra kendi siteme geçiş yapmıştım. Tabi bu bahsettiğim yazılar Küçük Elma Kurdu bünyesinde Read more…

Antalya Seyehati – II

12 Ağustos Pazartesi, haftanın ilk günü, daha mesai saatleri başlamamışken sabahın 7:30‘unda alarmımız uyandırdı bizi. Dopdolu bir gün bizi bekliyordu, vakit kaybedemezdik. Demre’nin 150 km kadar batısında bulunan Ölüdeniz’e gidecek ve bununla da yetinmeyip yol üstünde bir çok farklı mekanda duracaktık. Araba çalıştı… (more…)